“La Cour Mare” is een karakteristieke boerderij uit de 17de eeuw en bevindt zich in de heuvels van de Pays d’Auge op de grenslijn tussen de Calvados en de Orne. La Cour Mare ligt in de schoot van het charmante dorpje Crouttes op ongeveer 8 kilometer van de stadjes Livarot en Vimoutiers. Het vakantiehuis ligt in een prachtig glooiend landschap met appelbomen, koeien en typisch Normandische huizen.

La Cour Mare heeft 3 gîtes : het boerenhuis, de pressoir en de studio. Ze kijken uit op een grote tuin die naar het zuiden is georiënteerd. De tuin wordt omsloten door een haag, er staan appelbomen en er bloeien rozen. Veilig afgeschermd voor de kleintjes ligt er een bovengronds zwembad van 3 op 5 meter. U kunt hier in alle rust genieten van de specifieke charme van het nog heel authentieke Normandië.

Middenin een panoramisch uitzicht op het glooiende landschap ben je omringd door weiden, appelboomgaarden en grazende koeien. Beneden in de vallei kabbelt het water van het riviertje met aan de overkant de middeleeuwse Priorij St. Michel. Deze schilderachtige vallei behoort terecht tot het beschermd patrimonium van Frankrijk !

La Cour Mare ligt op de pelgrimsroute "Rouen-Le Mont Saint-Michel-Santiago de Compostela", door de Raad van Europa erkend als "grote culturele Europese weg. Het vakantiehuis beschikt over het pelgrimslabel "Halte Saint-Michel".

Je kunt kennis maken met typische Normandische streekgerechten in gezellige restaurantjes in de nabije omgeving. Calvados en camembert proef je bij de plaatselijke producenten of op de maandagmarkt in St. Pierre sur Dives en samen met de kleinsten kun je meegenieten van een bezoekje aan de geitenboer of aan de ponymanège vlakbij. De regio biedt een waaier van mogelijkheden voor uitstapjes. Maar bovenal is de streek een ideaal wandelparadijs met fraaie vergezichten over het idyllische bocagelandschap met eeuwenoude boerderijen, sfeervolle kerkjes en vredige manoirs in vakwerk.

Een ontdekking voor wie de eerste keer komt, een verademing voor wie er terugkeert !


zonsondergang