Voor de fijnproevers
Normandie is het beloofde land voor de fijnproevers. De hoofdingrediënten zijn altijd boter en room. Gevogelte, vlees, eieren en vis genieten grote bekendheid. Uit de appelen van de Calvados wordt hier een godendrank gebrouwen, maar ook met peren worden vele heerlijkheden bereid
De Normandische keuken is een zeer gevarieerde keuken en biedt je nog veel méér dan de Cider, de Calvados, de wereldberoemde Camembert en de Pont l’Evêque, die je het eerst zullen te binnen schieten. Zo zijn er de tripes à la mode de Caen, het “voorgezouten” lamsvlees uit de baai van de Mont Saint-Michel, een omelette Mère Poulard, het altijd doorregen rundsvlees en de wel heel bijzondere bloedeend uit Rouen.
Normandië heeft naast een enorme oesterkweek ook een gigantische vangst aan St. Jacobsschelpen. Probeer eens een "plateau de fruits de mer".
Als toetje na al dat lekkers is er o.a. de bekende teurgoule of een "tarte tatin".
Ontdek de specialiteiten en streekgerechten van Normandië in de talrijke eetgelegenheden in de streek :
Le Penalty - Chez Loetitia et Gerard - 25, rue du Perré, Vimoutiers - 0233390797 - www.lepenalty.fr
L' Ardoise – rue du 14 juin 1 - Vimoutiers -
02 33 39 59 95
Le Binôme - 3 Rue 14 juin Vimoutiers - 02 33 12 93 44
Pizzaria Casa - rue de Lisieux 12 - Livarot –
02 31 63 52 36
Le Relais du Billot – Le Billot –
02 31 20 92 31
Pizzaria Luigi | Cie - 22 Rue du Moulin - Vimoutiers - 02 33 35 42 38
L'équerre - 14 Place Mackau - Vimoutiers - 02 33 39 03 63
Le Bistrot de Fernand - 10 Pl. Maréchal Leclerc - Almenëches - 09 61 60 53 20
Traiteurs (die de maaltijden aan huis kunnen bezorgen)
Boucherie Charcuterie La Viette - 3 Boulevard South Molton - 14140 Livarot 02 31 61 86 82
Streekspecialiteiten in de onmiddellijke omgeving
Camembert, boter, room……
Op de boerderij van Arthur Danière (500 meter) staat een frigokast waar men melkproducten van de boerderij kan kopen. Neem gepast geld mee.
Arthur heeft een kaasbedrijf in Camembert waar elke week 7.000 camembertkazen AOP geproduceerd worden. De kaas wordt gemaakt met de melk van zijn Normandische koeien.
De boerderij bestaat uit 350 ha en er grazen 150 koeien
Arthur won met zijn “Camembert Beaumoncel” in maart 2024 de gouden medaille in Parijs
Confituur
Marys Choisnard verkoopt haar zelfgemaakte confituur op marktjes en ook op haar boerderij (2 km) La ferme Nat’lait Choisnard. Men kan kiezen uit 50 variëteiten.
Een bezoek aan het melkplatform waar tegelijk een 30-tal koeien gemolken worden is mogelijk op afspraak. Men verkoopt ook runds- en kalfsvlees.
Open van woensdag tot zaterdag van 10 tot 17 uur
Cider, calvados, poiré, pommeau, appelsap
Jean Luc en Nathalie Olivier zijn ciderboeren. Op hun boerderij (2 km) is er een boetiek waar men hun producten kan proeven.
Open van maandag tot zaterdag van 9.00 – 12.30 en van 14.00 tot 18.00
Biologische Geitenkaas
Op de geitenboerderij in Tortisambert (2 km) produceert men biologische geitenkaasjes. De geiten worden gemolken om 17.00, dit evenement kan men bijwonen.
Open van maandag tot zaterdag van 17.00 tot 18.30
-