Voor de fijnproevers

Normandie is het beloofde land voor de fijnproevers. De hoofdingrediënten zijn altijd boter en room. Gevogelte, vlees, eieren en vis genieten grote bekendheid. Uit de appelen van de Calvados wordt hier een godendrank gebrouwen, maar ook met peren worden vele heerlijkheden bereid
De Normandische keuken is een zeer gevarieerde keuken en biedt je nog veel méér dan de Cider, de Calvados, de wereldberoemde Camembert en de Pont l’Evêque, die je het eerst zullen te binnen schieten. Zo zijn er de tripes à la mode de Caen, het “voorgezouten” lamsvlees uit de baai van de Mont Saint-Michel, een omelette Mère Poulard, het altijd doorregen rundsvlees en de wel heel bijzondere bloedeend uit Rouen. Normandië heeft naast een enorme oesterkweek ook een gigantische vangst aan St. Jacobsschelpen. Probeer eens een "plateau de fruits de mer". Als toetje voor al dat lekkers is er o.a. de bekende teurgoule of een "tarte tatin". Ontdek de specialiteiten en streekgerechten van Normandië in de talrijke eetgelegenheden in de streek :

La Camembertière – Les Champeaux en Auge - 02 333931 8702 333931 87
Le Pub du Moulin - Vimoutiers - 02 3367030802 33670308
L' Ardoise – - Vimoutiers - 02 3339599502 33395995
Pizzaria Casa - Livarot – 02 3163523602 31635236

La Maison du Vert (vegetarisch) – Ticheville – 02 33 36 14 2002 33 36 9584
La Rennaissance – Argentan – 02 33 36 14 2002 33 36 14 20
Auberge de la Lévrette – Saint Julien le Faucon – 02 31 63 81 2002 31 63 81 20
Le Relais du Billot – Le Billot – 02 31 20 92 3102 31 20 92 31
La Tournebroche – Notre Dame de Courson – 02 31 32 31 6502 31 32 31 65
L’ Etoile d’ Or – Gacé - 02 33 35 50 0302 33 35 50 03
l'Escale du Vitou - Vimoutiers - 09/84492264


le trou normand

streekproducten

proeven van de calvados bij Mr. Deslandes

streekproducten op de markt van St. Pierre sur Dives

zeevruchten op de kade van Trouville